Snacks kan også være sunde

skal få snacks
Please follow and like us:

I 2015 viste en undersøgelse, at at give snacks til babyer kunne hjælpe med at forhindre peanutallergi. Dette var spændende nyheder, da 1-2% af børnene lider af peanutallergi, en allergi, som ikke kun kan være livstruende, men varer hele livet, i modsætning til andre fødevareallergier, der ofte forbedrer, når børn bliver ældre.

Dette er en ændring for børnelæger og forældre, der traditionelt har troet, at snacks ikke bør gives, før børn er lidt ældre. Det er også vanskeligt, at babyer kan kvække på jordnødder og jordnøddesmør. Og for at gøre det endnu vanskeligere, var der en advarsel om, at nogle babyer med højere risiko for peanutallergi måske har brug for afprøvning, før man prøver snacks. Så det er en stor nyhed om, at American Academy of Pediatrics er kommet ud med en retningslinje, der giver specifikke retningslinjer til børnelæger om, hvordan man gennemfører undersøgelsens resultater.

Retningslinjen opdeler babyer i tre grupper:

babyer med svær eksem (vedvarende eller tilbagevendende eksem med hyppigt behov for receptpligtige cremer) og / eller æg allergi

babyer med mild til moderat eksem

babyer uden eksem eller fødevareallergi.

Snacks der smager godt

Test for peanutallergi anbefales til den første gruppe. Skin prik test er bedst, men en blodprøve kan også gøres. Hvis testen viser allergi, bør barnet se en specialist for at diskutere at give snacks. De fleste babyer kan få dem, men det skal gøres omhyggeligt og i små mængder. Første gang bør der være et lægekontor, hvis der opstår en alvorlig allergisk reaktion. Det er vigtigt at lave denne test tidligt, da anbefalingen er, at disse babyer skal få snacks mellem 4 og 6 måneder, når de har forsøgt nogle solide fødevarer og vist, at de er klar.

Den anden gruppe, dem med mild til moderat eksem, behøver ikke at teste – selv om forældre skal tale med deres læger om deres særlige situation og se om testning kan være en god idé. Disse babyer bør få jordnødsprodukter ved ca. 6 måneder, én gang (som babyer i den første gruppe) kan de klare faste fødevarer.

Hvad angår babyer uden eksem eller fødevareallergi, siger retningslinjen, at forældre bør introducere snacks “frit” i kosten sammen med andre fødevarer, baseret på deres egne familiepræferencer og kulturelle praksis. For disse babyer er det mindre vigtigt, at snacks er i kosten tidligt, selvom det er fint, hvis de er.

Hvad skal du være opmærksom på ved snacks

Bemærk, at jeg siger “snacks” og ikke “jordnødder”. Hele jordnødder, eller stykker jordnødder, bør aldrig gives til babyer, fordi de kan kvælte på dem. En skefuld jordnøddesmør, selv kremet jordnøddesmør (aldrig give klump til babyer!) Kan også være svært for babyer at klare. En lille smule jordnøddesmør (bare nok til at slikke en ske) er lidt mere håndterbar – og AAP foreslår at blande det til puree. Familier kan også give snacks eller fødevarer lavet med jordnøddesmør. I den oprindelige undersøgelse brugte forskere en israelsk snack kaldet Bamba.

Ved 2- eller 4-måneders checkup skal forældre tale med deres læge om, hvilken gruppe deres baby falder ind i, og om andre faktorer – som en familiehistorie af jordnødder eller anden fødevareallergi – det kan være vigtigt. Det giver dem og deres læge tid til at finde ud af om testning er påkrævet og tale om den bedste plan for forebyggelse af fødevareallergi hos deres baby.

Edit